Påske-foredrag

I går holdt jeg foredrag for ca. 80 unge, der havde sat hinanden stævne til påskefrokost i det sjællandske. Bag det private arrangement stod den fynske SOSU-hjælper Lars G. Larsen, der blev landskendt, da han under valgsproget “Efterløn frem for multikultur“, stillede op til folketingsvalget i 2011 som løsgænger.

Emnet, jeg var inviteret til at foredrage om, var den ekstreme venstrefløj. Jeg valgte mere specifikt at sætte spot på tæskeholdet Antifascistisk Aktion (AFA), der aktuelt har syv medlemmer sigtet for dataindbrud, grov vold, ulovlig våbenbesiddelse og støtte til en terrororganisation.

De unge fik en kort gennemgang af AFA’s voldelige historie, fra tæskeholdets fødsel i efteråret 1992 og frem til i dag. Med udgangspunkt i mine oplevelser med AFA her for nylig i retten i Holbæk, gik vi videre til min vurdering af den aktuelle situation.

Som jeg for nylig også har forklaret til en dagbladsjournalist, så påpegede jeg bl.a. for de unge, at AFA’s retorik er blevet mere aggressiv i takt med, at den politiske vold mellem højre- og venstreradikale er faldet. Det siger mig noget om, at man i stedet for at forholde sig rationelt til virkeligheden, er i færd med at opbygge et slags antifascistisk parallelunivers, og at det i øjeblikket derfor er umuligt helt at forudsige, hvad de sortklædte bøller kan finde på.

Efter foredraget blandede jeg mig med publikum og i al ubeskedenhed tør jeg slet ikke sætte tal på de mange, der i løbet af aftenen kom hen og takkede for et spændende foredrag. Det var mit indtryk, at for langt de fleste var det første gang, at nogen havde fortalt dem om den røde terror, der finder sted i dagens Danmark.

Jeg tog afsted fra den velbesøgte påskefrokost med en inviation til at holde foredrag for den islam-kritiske organisation Danish Defence League.

***Comments are closed.